Ce weekend lung am avut în această săptămână. Am participat la o sesiune de instruire despre „jurnalismul de mediu, scriem pentru a responsabiliza”, iar cu această ocazie am vizitat o zonă pitorească din Călărași. Despre ce am învățat vă povestesc ulterior.

Să fiu mai detaliată, am ajuns în Leordoaia, Palanca, Hâjdăuca. Trei zile petrecute într-o zonă foarte pitorească care va ajunge curând o zonă turistică foarte solicitată. Zona este vestită datorită sanatoriul balnear, câtorva biserici amplasate în formă de cruce, o casă muzeu – Casa Părintească și o rezervație naturală aproape virgină. Am pregătit câteva poze pentru voi din această călătorie până revin cu postări separate despre un weekend în Codri, mai multe despre casa muzeu, pensiunea din zonă și altele.

Să nu uit de vizita la Asconi Winery, o vinărie pe care am descoperit-o împreuna cu alți 18 bloggeri. Aici am găsit un Kagor bun-bun. La finalul postări îl găsiți și pe noul meu prieten. La consiliul familiei s-a hotărât să îl cheame Leo Bruno!

Prin Rezervația Naturală Silvică Hârjauca
Porțile unui gospodar din satul Palanca, Călărași 
 
În zona unde cresc cei mai mulți fagi din rezervație 
Atenție de date!
În Casa Părintească de la Palanca, moldavian dreamcather îi zic eu
O idee tare bună de a găsi loc pentru patrimoniul nostru pe perete
 
La pensiunea din zona, ce bine ne-a prins bazinul la timpul cald 
Un weekend întreg într-o poză
Фото опубликовано Liaciocarlia (@liaciutac) Июн 14 2015 в 5:30 PDT