În a doua parte a lunii de miere am ales să ne pierdem între-un oraș plin de cultură, culoare și care vibrează cu energie. Amsterdamul din acest an l-am găsit cu mai mult soare decât în vizita noastră de anul trecut. Am avut timp să ne plimbăm pe străzile orașului pe apă și să descoperim Amsterdamul în culorile lui Van Gogh.

De această dată am avut parte de plimbări de-a lungul canalelor. Am prins o zi cu soare și am pornit de la Central Station din Amsterdam spre centrul orașului. Am ajuns până la renumita stradă a Felinarelor Roșii, a pieței de flori și bibelouri, am fost la Muzeul lui Vincent Van Gogh, unde se află o colecție impresionantă a lucrărilor sale, care sunt o comoară națională, deci sunt securizate la un nivel foarte înalt.

Da, impresionează aranjarea și felul cum funcționează acest furnicar, când o mare parte din populația orașului, a țării circulă cu biciclete, iar infrastructura e atât de dezvoltată că nu te reții pe loc pentru mult timp. Iar pentru că am multe de spus despre Amsterdam, o să o continui cu o listă cu câteva curiozități:

 • În Amsterdam sunt de două ori mai multe biciclete decât mașini,
 • Orașul a fost construit în întregime pe piloți,
 • Canalele din Amsterdam se află pe lista UNESCO,
 • În Amsterdam sunt peste 1200 de poduri. O legendă locală spune că dacă doi îndrăgostiți se sărută pe un anumit pod, aceștia vor avea o viață lungă și frumoasă împreună. Ca să nu ratez acel pod, eu mi-am sărutat soțul pe toate podurile pe care am mers. În Amsterdam sunt cu 15 poduri mai multe decât în Veneția, dacă faceți o comparație.
 • Orașul are un număr mai mare de biciclete decât numărul de locuitori. Datele pentru anii precedenți ne arată că populația este de aproximativ 825 de mii, față de aproape un milion de biciclete.

În cele 9 zile petrecute în Amsterdam, doar două au fost cu soare, în câteva a fost înnorat, iar în celelalte, vremea se schimba la fiecare 30 de minute. Timp de o zi am avut și soare și ploi și curcubeu și vânt, altfel spus, vreme londoneză. Iar pentru că soare apare rar, toate vitaminele din farmacii conțineau și vitamina D.

Iar pentru că orice călătorie nu trece fără multe poze, am încărcat câteva din Amsterdam în culorile lui Van Gogh. Eu, însă, m-am jucat cu noile rujuri lichide de la mark, care au fost proaspăt lansate în nuanțe pe care trebuie să le încerci. Am luat cu mine în vacanță 2 nuanțe din gama rujurilor lichide mark cu efect mat: nuanțele Flushed (un roșu mov) și Passion It (un maro în tendințe în această toamnă) s-a potrivit de minune cu energia din vacanța mea. Iar, rujul în nuanța Blushing din seria strălucitoare l-am lăsat pentru o zi mai cu soare de care sper să mă bucur încă în această toamnă.

Rujurile lichide sunt rezistente pe tot parcursul zilei dacă ții cont de câteva detalii:

 • exfolierea buzelor înainte de aplicare
 • hidratarea lor
 • aplicarea rujului lichid mark. Acesta nu are nevoie de un creion, fiindcă are o acoperire perfectă
 • taparea rujului și scoaterea excesului de ruj cu ajutorul unui șervețel de hârtie
 • rujul rezistă mai multe timp pe buze și nu rămân urme de acesta după un sărut ușor. Place și soțului meu!
 • rujul nu usucă buzele, ceea ce oferă o comoditate pe tot parcursul zilei
 • au un ambalaj comod și atrăgător.

Vă arăt în continuare cum am purtat nuanțele menționate, și o gamă a rujurilor mate lichide mark. Îmi dă din ochi un roșu irezistibil care abia așteaptă să fie combinat în serile ce urmează de toamnă! Sunt sigură că ți-ai ales și tu cu privirea o nuanță și nu ezita să încerci rujurile lichide mark. Te vei îndrăgosti instant de ele!

Să aveți o toamnă colorată și plină cu energie și cu cât mai multe călătorii!