Pe data de 31 august, deja din 2005, este sărbătorită ziua blogului. Acestă dată nu a fost aleasă întâmplător, din cauza combinațiilor cifrelor 3108, care se citesc și ca blog 🙂 Pentru că bloggerii astăzi au sărbătorit prin a enumera cinci bloguri care le par interesantă, eu am pregătit lista mea de blogguri pe care se savurez, în adevăratul sens al cuvântului.

Bloguldecălătorii.ro scris de Alexandra Pușcașu este o gură de aer curat pentru mine. Alexandra este pasionată de hiking, iar în această vară am citit cu sufletul la gură despre drumețiile montane pe care le-a făcut. Îmi place tare mult că pe blogul ei găsesc orice detaliu despre drumeție, amplasare cu hartă, timpul parcurs, cum să ajungi la acele trasee și multe multe poze frumoase.
Sunt sigură că pe Travelblog.md ați intrat cel puțin odată. Viorica Atamanu este o pasionată de culturi, călătorii și limbi străine. Recent a început să studieze spaniola. Pe blogul ei găsesc o groază de informații pentru o eventuală călătorie, fie chiar în Moldova, România sau Europa. Detaliul este cuvântul cheie de pe travel blogul Vioricăi. De la cele mai minuționase pregătiri, trasee, cost per excursie, toate aceste detalii te fac să răsfoiești blogul înainte de a planifica o nouă călătorie.

Demult ce cerea în blogosfera noastră un blog ca Finewine.md, dedicat vinurilor autohotne. Chiar dacă am participat la multe evenimente, degustări, Drumul Vinului în Moldova, băutura lui Dionisos merita un blog dedicat. Andrei Cibotaru, cel care stă în spatele blogului, dedică vinului autohton o mare atenție, ceea ce ne îndeamnă și pe noi să facem. Pe blogul său poți găsi diverse evenimente, noutăți, istorii interesante. Bloggerul a organizat și o serie de degustări pentru a ne învăța pe noi toți cum se servește corect un vin.Un alt blog care mi se pare interesant și care transmite foarte multă căldură este LauraCosoi.ro. Pe lângă pasiunea sa de gătit și travel, pe blogul Laurei citesc despre trucuri de frumusețe sau postări simple și pozitive despre lucrurile zi de zi.

Și pentru că fetele urmăresc și blogurile de fasion, TheFlavourStyle.com este unul pe care îl găsesc destul de exotic pentru o moldoveancă. Daniela Culev are niște ținute pe care le admir de multe ori. Poate nu mereu mă regăsesc în ele, dar îmi place că experimentează și ceea ce face iese foarte bine.

Cam atât cu top 5, noroc că a fost scurt 🙂