Chiar dacă țara noastră este una mică, industria vinului nu încetează să ne uimească. Azi vă propun să descoperim împreună Pivnițele Brănești. Pivnițele Brănești sunt situate în zona Orheiului Vechi, lângă satul Brăneși. De curând, am vizitat-o și pe aceasta, iar astăzi vreau să o recomand să o vedeți și voi, că tot se apropie Ziua Națională a Vinului.

Vinăria se întinde pe o suprafață de 58 km la o adâncime de 60 metri sub pământ și are o suprafață de 75 ha. Aici sunt produse vinuri albe, roșii și spumante. Printre cele mai apreciate vinuri sunt și unele mai puțin cunoscute de mine până acum, ca Madera sau Marsala.

Pe lângă beciurile de păstrare și fabricare a vinului, vinăria a lansat de curând un nou complex turistic deosebit pentru țara noastră.

Complexul turistic „Epoca de piatră” se află într-o fostă mină de piatră, iar azi arată ca o adevărată peșteră. Complexul va include și un hotel, care va pune la dispoziția doritorilor de a se întoarce în epoca de piatră, 15 camere, două săli de degustare a vinului și un bar. Proprietarii au zis că complexul va cuprinde și o zonă spa. Chiar dacă lucrările încă nu sunt terminate, complexul poate fi vizitat. De menționat este că temperatura în peșteră este constantă, sub 20 de grade, iar în timpul vizitei noastre ne-am bucurat de răcoare, acum cred că ne-am putea încălzi acolo.

Iar dacă nu aveți planuri pentru weekend-ul ce vine, vă recomand să faceți o rezervare pentru câteva ore în Epoca de piatră.

Vă las cu câteva fotografii din „epoca de piatră” și pe final un video care sunt sigură că vă va convinge să vizitați cea mai nouă destinație turistică din țară.

 Sursa: Alexandru Panis
 Sursa: Alexandru Panis
 Sursa: Alexandru Panis
Sursa: Alexandru Panis