Am trecut în această seară prin centrul capitalei să văd care este atmosfera protestului. Din ceea ce se vedea pe ecrane, părea să fie o situație destul de încordată și violentă, însă nu a fost așa, cel puțin eu nu asta am văzut.Am rămas dezamăgită să văd cea mai mare parte a protestatarilor care erau de fapt un decor. Așteptau să sune clopoțelul să plece acasă. Pe fețele lor nu se vedea grija sau vreo emoție care ar spune că ei ai venit la protest să lupte pentru o cauză. Am văzut și multe persoane în stare de ebrietate.

În timp ce mă îndreptam spre protest, vizavi de Palatul de Operă și Balet m-am întâlnit cu un grup de bărbați care aveau peste 50 de ani care m-au întrebat unde pot găsi în apropiere un magazin, să cumpere niște vodkă, că au înghețat. Evident că nu erau din oraș.

Am publicat pe facebook despre sunetul clopoțelului pentru călătorilor veniți din Bălți.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Microbuzele venite de la Balţi îşi strâng pasagerii. Toţi baieţi tineri, prea tineri. O doamnă (vorbitoare de limbă rusă…
Posted by Lia Ciutac on Wednesday, January 20, 2016

Recunosc, în timpul cât m-am aflat în preajma protestului am văzut și persoane care au venit într-adevăr să protesteze contra investirii noului guvern.

Acum revin la imaginea acestei postări. Am prins un puști de maxim 12 ani care avea în mână un pahar de bere. Ce căuta el acolo după orele 21 seara?