Azilul de animale de la Orhei vine cu noutăți îmbucurătoare. V-am povestit alte dăți despre azilul pentru câini de la Orhei, de la idee până realizarea ei. Acum un an a apărut idea de a oferi oamenilor mai multă siguranță pe străzi la Orhei, prin construirea unui centrul pentru animalele străzii. Doar de un an a fost nevoie ca într-un oraș din Moldova să fie construit un azil pentru animale.

În martie 2016 Primăria de la Orhei anunța că urmează să fie construi primul centru de plasament din țară care corespunde standardelor moderne și celor sanitare. Zis și făcut. Pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi, pentru a oferi siguranță oameni pe străzi, pentru a lua de pe stradă purtătorii de infecții și bacterii, s-au făcut lucruri firești pentru cetățeni.

La doar un an, azilul pentru câini din Orhei găzduiește peste o sută de animale. Pentru mine este important că acestea primesc grija necesară, trăiesc în condiții normale și au mâncare la timp. Mai mult ca atât, animalele au parte și de veterinari care au grijă ca animalele să fie ok.

Noutatea de azi este că urmează mărirea centrului, astfel, peste 250 de maidanezi de pe străzi vor avea un adăpost, iar străzile vor fi fără animale flămânde și periculoase. Pentru ca oamenii să poată alerta sau chema serviciul respectiv, există o linie fierbinte – 060196565 – la acest număr de telefon cetățenii pot sesiza grupul de intervenție pentru a ridica animalele.

Vă reamintesc că animalele de la centru animalele pot fi adoptate de cei care vor să aibă acasă de un prieten. Pe pagina de facebook – Centru de plamanet pentru animalele din Orhei găsiți mai multe imagini cu patrupezii care pot fi luați acasă. Este foarte îmbucurător că deja peste 60 de câini au fost adoptați. Tot acolo vedeți și condițiile în care trăiesc animalele. Intrați pe pagină să vedeți ce drăgălași sunt cățeii.

La Chișinău din păcate nu avem un azil pentru animale. Primarul „nostru” Dorin Chirtoacă de fiecare dată spune că nu sunt bani pentru astfel de probleme. În schimb, sunt bani pentru a otrăvi animalele :/ Am văzut mai multe imagini pe facebook cum oamenii postează fotografii cu animalele otrăvite, de cei de la direcția salubritate. E mai ieftin să ucizi.