Din această vară, împreună cu câteva bloggerițe din țară am început să susținem campania Meatless Friday. Iar pentru a ne diversifica meniul de vineri, care este unul fără carne, Ladylike, inițiatoarea campaniei ne-a invitat la un master class, unde ne-am pus șorțurile și am luat cuțitele în mână.

Rețeta pentru o zi de vineri fără carne a fost simplă:
-Se iau câteva fete curioase și gata pentru experimente în bucătărie,
-Ingredientul principal este bucătarul șef, în cazul nostru Marian Danu, care ne-a pus la dispoziție studioul gastronomic Lo Chef,
-Se adaugă ingredientele necesare, în cazul nostru au fost cele de la Casa Rinaldi  iar fetele care susțin campania Meatless Friday au învățat să prepare câteva feluri de mâncare, fără carne.

La primul eveniment Meatless Friday am preparat salata Panzanella, paste cu sos de roșii și un tiramisu.
În timpul orelor de gătit, Marian ne-a deschis foarte multe secrete din bucătărie. Eu nu credeam că Tiramisu-ul se face atât de repede și de ușor (cu excepția cremei care trebuie pregătită foarte atent).
În studioul gastronomic nu am învățat doar să pregătim ceva nou, dar și să aranjăm bine în farfurie mâncarea. Știu că fetelor tare le place să aranjeze în farfurie într-un mod cât mai delicat bucatele, iar Marian ne-a arătat o metodă eficientă și des utilizată pentru salate. Cu ajutorul „inelelor” de bucătărie am reușit să aranjăm salata în farfurie, iar cu ajutorul oțetului balsamic de la Casa Rinaldi în trei culori (alb, roz și negru), creația noastră culinară a devenit mai atractivă.

Iată întreaga echipă de fete care au organizat un haos un studioul gastronomic, dar au făcut și o treabă tare bună împreună. După ce am gătit, am încercat din deliciile noastre culinare și stați fără griji, am mâncat totul 🙂

Iar pentru ca evenimentul nu putea trece fără o tombolă și premii pentru participante, vreau să menționez partenerii evenimentului care au susținut cauza. Am avut daruri garantate de la Antos cosmetică naturală, Avon și Casa Rinaldi. De asemenea, am tras la sorți pentru a afla numele persoanelor câștigătoare a voucherelor în sumă de 1000 lei oferite de Medpark, sticlelor de vin Asconi și a voucherelor în sumă de 50 lei de la Gusto Pretzel.

Iar pentru că deja s-a anunțat data celui de-al doilea master class vegetarian vă invit să participați la acesta.