Prima dată am făcut cunoștință cu Amsterdamul în toamnă. Prima impresie a fost că este un oraș foarte curat și mereu este în mișcare. Chiar dacă era mijloc de toamnă natura era încă verde și foarte vie. Am luat la pas Amsterdamul și iarna. Însă cel mai mult mi-am dorit să îi simt vibrațiile și primăvara.

Iar pentru că am tot auzit de aleile de cireși care înnebunesc când înfloresc în Amsterdam am zis neapărat să trăiesc povestea roz. Din căutările pe internet am aflat că în oraș sunt două parcuri cu alei de cireși. Unul se află în parcul Amsterdamse Bos (în partea de sud a orașului), iar celălalt se află în regiunea de centru a orașului – în parcul Westerpark. Zona se află la 30 de minute la pas sau 18 minute cu transportul public de Stația Centrală a Amsterdamului. Parcul este unul destul de mare ca dimensiuni cu mult spațiu verde, dar și multe locuri de recreiere. În acest parc au loc multe festivalului, evenimente culturale, dar și picnicuri mari, petreceri și chiar nunți.

În ziua când am vizitat parcul, zona cu cireșii în floare era împânzită cu vizitatori care  făceau picnicuri și evident cei care au venit să vadă alea cu cireși și să facă poze. Anul acesta cireșii sunt în floare circa 2 săptămâni, iar instagramul meu în fiecare zi îmi arăta cel puțin o poză de acolo. Am ajuns în povestea roz exact la mijlocul lui aprilie.

Dacă sunteți prin Amsterdam vă invit să vizitați parcul Westerpark în orice anotimp. Acesta are o peluză foarte mare unde vizitatorii fac picnicuri, se odihnesc. În parc mereu veți întîlni pe cei care fac sport. Iar pe aceștia nu doar în acest parc îi veți vedea, ci peste tot în Amsterdam. Tot în Westerpark veți găsit multe terase la aer liber unde puteți mânca sau puteți sta pur și simplu să admirați zona. Cu siguranță veți găsi cum să petreceți timpul fiindcă aici veți găsi mai multe cafenele, restaurante, un club de jazz și chiar un cinema. În fiecare prima duminică a lunii, în parc au loc un fel de piețe de duminică „Sunday market” organizate la Westergasfabriek (fosta fabrică de gaz) unde designerii și oamenii creativi vin să îți vândă produsele proprii. Vreau să le văd și pe acestea într-o duminică!

Vă las și harta Westerparkului dacă vă planificați o plimbare sau un picnic amsterdamian!

Călătorii de neuitat să aveți!