Eu nu prea mănânc ciocolate, sau mănânc doar foarte puține și foarte foarte bune.  Astăzi vom vorbi despre cea mai delicioasă ciocolată pe care am gustat-o ever – de la Amarawia. Este o ciocolată raw vegană, pregătite după o metodă și rețetă specială. Și acum mai am gustul acestei ciocolate în memorie, deși am încercat-o în toamna anului 2014.

Rodica Dumbrăveanu a descoperit rețeta ciocolatei vii, din dorința de a nu mai mânca ciocolată din comerț, care conținea mult zahăr, emulgatori și tot felul de aditivi nocivi pentru organismul nostru. Tânăra a adaptat o rețetă clasică după bunul său plac. „Am recreat o formulă care, se pare că place tuturor”, a spus ea.
Dulciurile pe care le face Rodica mai sunt numite și „raw vegane”, adică netratate termic, foarte puțin procesate, fără zahăr, făină, ouă și alte alimente de proveniență animalieră. Acestea conțin un lucru extrem de important – nutrimente vii și enzime. „Sunt singura alternativă sănătoasă și extrem de gustoasă la dulciurile tradiționale. După cum știm, acestea sunt tratate termic, ceea ce înseamnă că se pierd enzimele și nutrimente”, declară tânăra.

Această postare este un fragment din interviu cu producătorul autohton pentru ziarul Timpul.

Citiți materialul integral pe www.timpul.md