În fiecare vară eu nu încetez să îmi potolesc pofta de legumele și fructele de sezon pe care suntem norocoși să le avea. Căpșunele, cireșele, zmeura, verdeața noastră cu toatele legumele, roșiile, ardeii proaspeți … și enumerarea fără de sfârșit a bunătăților noastre m-a făcut să mă împart cu voi cu cea mai căutată rețetă a verii!

Se iau porumbi moi, tineri din categoria celor dulci pentru fiert. Eu am ales patru pentru seara de vineri. Apropo, era meatless Friday.

Se îndepărtează învelișul porumbului, însă nu se aruncă, fiindcă vom avea nevoie de el mai târziu.

Eu am mers pe rețeta pregătită de bunica mea, care spune următoarele:

Se așeză într-o cratiță în câteva straturi învelișul de porumb și apoi punem deasupra porumbul. Câteva foi de la înveliș le-am păstrat pentru a acoperi porumbul. Pentru ca acesta să nu fie dezvelit în timp ce fierbe am pus o farfurie deasupra.

Se adaugă apă 🙂

Atenție: nu se adaugă sare la fiert pentru că de la aceasta porumbul de va întări. După ce am pus pe foc, porumbul trebuie să fiarbă circa 20-30 de minute. Eu l-am fiert mai mult pentru că ne place porumbul moale.

Pasul 1

Pasul 2

Pasul 3

Ca atare, am vrut să vă reamintesc beneficiile de consum ale porumbului fiert:

  • Porumbul protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos şi conferă vitalitate pe termen lung,
  • cercetările au arătat că porumbul fiert îşi păstrează vitaminele şi aminoacizi într-o proporţie foarte mare, Este fals că porumbul fiert îngraşă. Boabele de porumb ajută în curele de slăbire,
  • Datorită bogăției în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal. Este de asemenea un bun diuretic și, consumat în mod regulat, poate preveni retenția apei în organism,
  • Pigmentul care dă culoarea galbenă a porumbului, zeaxantina, este benefic pentru protejarea vederii. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice,
  • Vitamina A din porumb ajută la creșterea rezistentei organismului în lupta împotriva infecțiilor. Consumarea produsului în perioada răcelilor sau a virozelor respiratorii ajută la o vindecare mai rapidă, porumbul fiert fiind considerat un adevărat medicament natural.

Sper că v-am făcut poftă de porumb și v-am convins să îl consumați acum când este din plin!

Poftă mare și să ne știm sănătoși!