Regulile de îngrijire a frumuseții spun că odată cu schimbarea timpului este nevoie de a schimba și produsele de îngrijire. Eu am zis că împart cu voi experiența anumitor produse de care mă folosesc. În continuare vă prezint câteva produse pe care le-am încercat de ceva timp. Poate sunteți în căutare de ceva bun, iar postarea mea vă ajută să identificați noi soluții în îngrijirea corpului vostru. 

Să începem cu podoaba capitală care de multe ori îmi dă bătăi de cap. Eu mereu m-am luptat să îmi ofer volum părului, fiindcă firul meu este drept și îl chinui că diverse produse. Azi vreau să vă prezint un produs minune pe care l-am descoperit anul trecut.

Șampon uscat

Este vorba de șamponul uscat de la Batiste. Și eu eram curioasă cu arată un șampon uscat. Este exact ca un fixativ de păr, dar care pulverizează praf. Batiste are mai multe tipuri de șampon uscat, pentru diferite culori de păr și pentru diferite rezultate. Eu am încercat câteva feluri de șampon uscat Batiste, iar cel mai mulțumită am rămas de la varianta clasică (cea din imagine este varianta pentru părul blond). Folosirea șamponului uscat este foarte simplă: în dimineața când părul meu nu arată fresh și nu am timp să mi-l spăl, pulverizez la rădăcini un pic de șampon, în câteva locuri. Apoi masez scalpul, pentru ca pudra să se împrăștie. După pieptăm bine părul, pudra se întinde și pe lungime și instant părul arată bine.

Când folosești șamponul uscat? Atunci când ai nevoie să reîmprospătezi și revitalizezi părul între două spălări. Mai mult ca atât, pe lângă efectul de a elimina grăsimea de pe păr, acesta mai și oferă volum părului. Am citit că unele persoane îl folosesc chiar în ziua când își spală părul, pentru a oferi volum, eu însă nu fac așa. Mie îmi place să îmi simt scalpul curat și apelez la șampon doar când am cazuri de urgență. Șamponul uscat l-am cumpărat din România, la noi încă nu l-am întâlnit. Am dat pe el circa 100 MDL.

Mască de nutriție

Nu doar un păr vopsit are nevoie de nutriție, părerea mea. Chiar și atunci când nu îmi vopseam părul simțeam că am nevoie de hidratare pentru podoaba mea capilară. Într-o altă postare vă povestesc care mască de păr m-a impresionat și a arătat rezultate bune. În continuare, am descoperit o mască de la L’Oreal cu ulei care mi-a hidratat părul la sfârșitul sezonului de iarnă. A fost prima dată când am cumpărat o mască de păr fără recomandare. Dar, fiind într-o căutare urgentă a unei măști de păr, am zis că o iau și nu îmi pare rău. Și acest produs l-am luat din România, care m-a costat circa 125 MDL. L-am văzut prin magazinele noastre, la un preț mai mare. Masca aceasta îmi hidratează destul de bine părul, astfel să îl pot pieptăna ușor și să îl simt moale. În timp am observat părul mai mătăsos și sănătos.

Antos Cremă anticelulitică

De obicei, în ajun de vară, ne amintim că ne dorim să corectăm unele „defecte” ale corpului nostru. În prezent, celulita este o problemă cu care se confruntă femeile în toată lumea. Vă prezint un produs care m-au ajutat să scăp de pielea care semăna cu coaja de portocală. Fiind lenoasă în timpul iernii, toată ziua la muncă stând pe scaun, acasă după cină în pat, celulita s-a arătat și pe picioarele mele. Nu aveam putere să ajung seara să mai fac un sport și am apelat la cremele care fac minuni. Două primăveri am aplicat această cremă anticelulitică pe picioare și îndepărtat stratul adipos de pe picioare. Este important să vă spun că nu există creme minuni care topesc grăsimile. Este nevoie și de ajutor din afară. Eu mi-am creat următorul obicei de a topi grăsimile în 10 zile. Fac o baie, unde aplic un scrub mai puternic pe zonele problematice. După baie maser crema și mă îmbrac în pijamă. De câteva ori am aplicat și o folie pentru ca să păstrez efectul termic. În aceste 10 zile făceam efort fizic. Cel mai simplu a fost urcatul și coborâtul scărilor de la etajul 7. Crema costă 294 de lei și mi-a ajuns pentru 2 seturi câte 10 zile.

Protecție SPF 

Acum doi ani, primăvara, mi-au apărut pete maronii pe față. Am aflat că din cauza că nu folosesc produse cu factor de protecție, soarele mi-a lăsat urme deloc frumoase. De atunci, mereu, folosesc produse care au protecție SPF, și nu doar vara. Anul împrejur apelez la acestea. Cu primul BB cream pe care l-am luat din comerț nu m-am împăcat, nu avea o nuanță potrivită mie. Altfel spus, am dat banii aiurea. În acea perioadă am descoperit că AVON lansase noua gamă de îngrijire Nutra Effects și am luat BB cream să îl încerc. De atunci au trecut doi ani și eu am rămas fidelă unui produs care mă satisface. Efectul de protecție este vizibil, fiindcă după ce mi-am scos petele maronii de pe față, folosind BB-ul zi de zi, nu mi-au ieșit altele. Produsul are o textură ușoară și fină. Eu îl folosesc și ca fond de ten. Mă repet, dar este nevoie să spun că anul împrejur. Folosesc un fond de ten mai greoi pentru evenimentele de seară. Produsul poate fi găsit în broșurile AVON la un preț de circa 110 lei.

Cream blush. Experimente.

Ceea ce vedeți în imaginea de mai jos este un produs 3 în 1. Batonul cremos al gamei mark. poate fi aplicat pe ochi, buze și obraji. Prețul este de 125 de MDL și poate fi găsit în broșurile AVON. Culoare în imagine este a batonului meu este blushing nude, pe care de cele mai multe ori am folosit-o pe buze. Încă nu m-am obișnuit să întind blushul pe obraj, folosind mereu perie la fard pudră.

Bonus. Să chemăm soarele!

Cred că am acasă vreo 30 de oje. Îmi plac foarte mult să am unghiile colorate și diferite. Când am timp fac experimente cu ele. De multe ori am unghiile în diferite culori. Cred că nu voi înceta să-mi cumpăr oje. În imagine aveți o ojă din gama mark. am ales o culoare galben, de care mereu fugeam. Abia acum am văzut cât de multă energie emană!

Dacă ai încercat și tu același produse, te invit să îmi povestești mai jos la comentarii ce ți s-a potrivit sau ce experimente ai făcut!

Să ne vedem frumoase!