Schimbările mari se datorează lucrurilor mici. Sau zicala buturuga mica răstoarnă carul mare e tare potrivită pentru provocarea lunii iulie. Recunoașteți că folosiți pungile de plastic la cumpărături, la picnicuri luați farfurii, pahare, tacâmuri și alte lucruri din plastic. Astăzi vreau să vă provoc să renunțați treptat la plasticul care ne-a inundat viața și totul în jurul nostru. 

Vă invit să renunțați să răspândiți plasticul care nu se reciclează, astfel salvând mediul în care trăim. Inițiatoarea acestei provocări este Doina, autoarea blogului scrisdemână.com care de pe 4 iulie, când se marchează Plastic Free July,  este hotărâtă să scape de plasticul din viața sa. Doina s-a înregistrat pe o platformă și urmează că primească sugestii de la inițiatorii campaniei. Ulterior se va împărtăși cu cititorii săi despre cum putem trăi fără plastic.

Eu am hotărât să mă alătur campaniei, iar astăzi vin în susținerea acesteia prezentând 7 motive de ce trebuie să renunțăm la plastic:

Aceste statistici îngrozitoare au loc și în mediul nostru ambiant, nu doar în ocean, păduri și alte locuri de parte de noi. Faceți un simplu exercițiu: câte lucruri din plastic aveți acum pe masă? Și vă convingeți că trebuie toți împreună să schimbăm lucrurile spre bine.

Până vine scrisdemână.com cu sugestii despre cum să scăpăm în sfârșit de plastic din viața noastră cotidiană, cred că putem începe provocarea cu câteva tips-uri:

Ce măsuri putem lua fiecare pentru ca să stopăm răspândirea  plasticului:

  • să folosim o pungă reutilizabilă atunci când mergem la cumpărături ( de peste un an, eu am o torbiță de bumbac, de un bleu ciel, care ocupă foarte puțin loc la mine în geantă și nu folosesc pungile de plastic de la magazin)
  • să renunțăm la paiele de plastic pentru băuturi, chiar și în restaurant
  • nu folosim tacâmuri de plastic la picnic
  • pentru snakurile de la prânz folosesc o cutie din sticlă sau din plastic reciclabil
  • ca să nu cumpăr apă în fiecare zi, îmi iau de acasă un recipient, la fel din plastic reciclabil, astfel mă asigur că la gunoi ajunge cu o sticlă mai puțin.

Start provocarea!

Dacă deja ești eco friendly, aștept în comentarii despre care sunt reușitele tale în salvarea naturii!