Anul 2017 l-am dedicat descoperirilor locurilor frumoase din Grecia. Cred că fiecare colț al Greciei are farmecul său. În luna mai am hoinărit la propriu prin nordul țării elene, cu peisajele unice de la Meteora, am descoperit legenda orașului Thessalonik și mai urmează să vă povestesc despre locurile care m-au impresionat. Însă, azi vă povestesc despre cele mai frumoase plaje din Grecia și anume cele din Lefkada cu apa de turoaz și atmosfera de paradis.

Insula Lefkada, considerată Caraibele Greciei, are suprafața de 336 kmp și are câteva plaje rupte din rai. Fiecare plajă din Lefkada este mai deosebită decât alta.

Porto Katisi este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Lefkada. Aceasta este inclusă într-un top 10 cele mai spectaculoase plaje din lume. Cei care au trecut pe acolo spun că această plajă este un basm al plajelor grecești. Plaja este renumită datorită pereților verticali de culoare roșiatică pe alocuri, care coboară direct în marea de un azuriu ireal. Pentru a ajunge la plaja Porto Katisi este nevoie de a coborî 80 de scări. Priveliștea se deschide uimitor. Este acoperită cu pietriş alb şi are o intrare lină în apă. Plaja Porto Katsiki este a doua cea mai fotografiată plajă din Grecia.  Pe la ora 11 corăbiile care fac turul insulei acostează aici și nu trebuie să ratați momentul să faceți o plimbare prin zona de paradis a mării Ionice.

Plaja Milos se află foarte aproape de Agios Nikitas, un sătuc-stațiune de pe coasta de vest. Și pentru a ajunge la plajă există varianta mersului pe jos sau cea cu barca. Turiștii sunt recomandați să meargă pe jos, fiindcă au parte de o drumeție frumoasă, pe o potecă de munte cu un urcuș nu foarte anevoios. Timp maxim de mers: 15 minute. Înapoi te poți întoarce, cu barca, care costă 3 euro/sens. Circulă din 15 în 15 minute, începând cu ora 11. Ultima barcă care pleacă spre Agios Nikitas nu are un orar fix, variază în funcție de cât de mari sunt valurile care se formează la Milos după-amiaza. Plecarea este oricum în jur de ora 18-19. Plaja Milos este de o frumusețe sălbatică, cu un nisip mai fin decât al altor plaje de pe insulă. Faptul că nu există încă un drum care duce acolo se reflectă în atmosfera liniștită și plină de relaxare de pe plajă.

În sudul insulei se află una dintre cele mai bune plaje de windsurfing din lume. În Vasiliki te poți bucura de sporturi nautice sau, dacă nu te dai în vânt după ele, de priveliștea celor care le practică.

Plaja Kavalikefta (cunoscută şi sub numele de Kalamitsi) este o plajă frumoasă cu câțiva bolovani mari, care îi dau un farmec aparte şi un aspect sălbatic. Se află tot în partea de vest a insulei acolo unde ca de obicei culoarea apei te lasă fără cuvinte. Aici ne-am limitat doar la o fotografia de sus fără să mai coborâm la ea.

Pe final vă las un video proaspăt de acum o săptămână de la Hai cu noi

Dacă îți dorești să te transferi în rai, cred că varianta cea mai potrivită ar fi să urci în microbuzul Hai cu noi și să savurezi vacanța în culori turcoaz în Caraibele Greciei.